Tuben and: Goodmorning Vietnam! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Nick & Anouk - WaarBenJij.nu Tuben and: Goodmorning Vietnam! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Nick & Anouk - WaarBenJij.nu

Tuben and: Goodmorning Vietnam!

Door: Nick & Anouk

Blijf op de hoogte en volg Nick & Anouk

28 April 2012 | Vietnam, Hanoi

Vang Vieng is een stadje wat is ontstaan als tussenstop van de bus van Luang Prabang naar de hoofdstad Vientianne. Het is nu vooral bekend om 1 ding: Tuben!

De eerste avond hebben we rustig aangedaan en het stadje een beetje verkend. De volgende dag is er door ons beide overdag hard gewerkt om alle foto's veilig te stellen en de foto's te uploaden op deze blog!

's Avonds waren Alike en Richard ook aangekomen in Vang Vieng. Met hen zijn we wat gaan eten en drinken. Vervolgens zijn we beland in één van de vele barretjes met South Park, Family Guy of Friends. Tot slot zijn we beland op een groot feest met allemaal backpackers: The Bucketbar! Daar aangekomen stond er een tafel met 7 mensen erachter met allemaal een paar buckets Lao Whiskey voor hun neus. De bedoeling: zoveel mogelijk emmertjes leegdrinken in het tijdsbestek van een uur. De prijs: 1.000.000 Kip, omgerekend ongeveer 100 eurotjes. Laos Weekend Millionairs dus! Uiteindelijk had de winnaar 5 buckets op en stond nog fier overeind, zijn concurrenten kotsend of knock-out achter hem.

Op dit feestje een paar Engelse jongens ontmoet die we nog kende van de Jungletrekking in Chang Mai! Een gezellige avond gehad.

De volgende dag was het dan zover: Tuben. Alike en Richard gingen niet mee omdat laatstgenoemde ziek was. Dus zijn we saampjes naar de rivier vertrokken voor een feestje. Heel erg leuk en mega gezellig! Begin van de avond weer terug in het hotel!

De volgende dag hebben we afscheid genomen van Alike en Richard. Rond half 2 de bus gepakt naar Vientianne. Daar zijn we rond 6 uur aangekomen. Helaas stopte onze reis daar nog niet... Via een tuk tuk en weer een andere tuk tuk kwamen we aan op een zeer chaotisch busstation. Tussen de circa 100 met neon verlichte bussen vonden wij onze bus. Niet bepaald de bus van het plaatje die we hadden geboekt, maar goed daar moet je hier aan wennen.
De bestemming van deze bus: Hanoi, Vietnam!

Gelukkig hadden we een slaapbus, want de geplande reistijd valt hier vaak hoger uit. Om 2uur 's nachts kwamen we bij de grens aan (de grensovergang bij Vinh). Hier zijn we 5 uur gestopt omdat de grens om 7uur pas open ging. Toen het zover was werden wakker geroepen om een goodbye-stamp van Laos te halen. Samen met nog 5 westerlingen waren wij echter de enige blanken, waardoor we een soort attractie werden. Een uur later en een stempel rijker mochten we onze volgende stempel gaan halen om Vietnam binnen te komen. Uiteindelijk reden we rond 9uur Vietnam binnen: Goodmorning Vietnam! Wat geslapen en genoten van het uitzicht. Ook hier trokken we veel bekijks wanneer de bus even stopte. Om een lang verhaal kort te maken, na ruim 31 uur reizen kwamen we dan eindelijk om 8uur 's avonds aan in Hanoi.

Maar de bestemming was nog niet helemaal bereikt, het was nog 12km naar het centrum van Hanoi. We hadden nog geen hotel en alle taxichauffeurs probeerde ons op te lichten! Samen met een Schots stel hadden we voor 8USD een taxi, echter besloot deze halverwege de rit dat het toch 10 zou worden. Hier gingen we natuurlijk niet mee akkoord en na een kwartier stil gestaan te hebben vervolgde we onze reis voor 8dollar. Uiteindelijk hebben we samen met het Schotse stel een hotel gevonden. Anouk en het Schotse meisje waren ziek, dus mochten de mannen de stad intrekken voor eten en medicijnen!

De volgende dag voelde Anouk zich nog niet beter, dus rustig aan gedaan. Nick zich als een echte gentleman de stad (lees: chaos) ingewaagd om wederom benodigdheden voor Anouk te hosselen.

Vandaag ging het alweer wat beter met Anouk, dus samen de stad verder verkend. Chillen en wandelen bij Hoan Kiem Lake. Zojuist aan het meer gegeten, de nightmarket afgeslenterd om vervolgens na te genieten op ons balkonnetje. Morgen proberen we een bus en boot te nemen naar Cat Ba Island. Hoezeer we tot dusver ook genieten, we kijken al dagenlang uit naar strand. En niet zomaar een strand, als je jaloers wil worden: Google maar op Halong Bay en Cat Ba Island!

Een dikke kus vanuit chaotisch, bizar en mooi Hanoi!

Wederom dank voor de lieve en leuke reacties! Uiteraard proberen we zo snel mogelijk nieuwe foto's te posten!

• 28 April 2012 - 16:31

Hilda En Gijs:

Lieve avonturiers. Wat een lange reis, maar... wéér een ervaring rijker. Gelukkig dat je weer beter bent, Anouk. Dank voor de goede zorgen, Nick. Bijzonder dat jullie nu in Hanoi zijn. Grappig dat we net even dankzij jullie filmpje mee konden kijken vanaf het balkon. Wat een scooters onder jullie raam! Op de kaart zagen we dat jullie op een goede plek zitten, bij een meer, zoals de naam van het hotel al aangeeft. De ligging van het hotel krijgt dan ook een hoge waardering. De vooruitzichten van het strand zijn trouwens ook niet verkeerd. Geniet!!! Een dikke kus van ons.

• 28 April 2012 - 22:52

Rien En Anja:

Hoi Nick en Anouk,gelukkig is de zeer lange busreis goed verlopen en gaat het met Anouk weer beter.Maar zeer bijzonder was gisteren het skypen, jullie op straat in Hanoi zodat ik gelijk met jullie mee kon genieten ven het drukke stads leven.Ik waande me even in Hanoi. Jullie genoten er zichtbaar van,behalve van die grote kakkerlak op de stoep hopend dat die op afstand bleef. We hopen snel op prachtige foto's. Veel plezier.Groetjes xxx Rien Anja Kris

• 29 April 2012 - 06:25

Pauline:

Hee anouk,

Weer een leuk verhaaltje!
    Het is zo grappig omdat jullie tot vientianne op veel dezelfde plekken zijn geweest als dat ik ben geweest. In hanoi ben ik ook geweest maar ik had daar heel slecht weer. Wij hebben daar lekker een bioscoopje gepakt! Zeker een aanrader.
    Hopelijk is het weer bij jullie beter!

Als je tijd hebt ga naar Sapa!!!

Kus kus Enjoy!