"Lucky Island'' - Reisverslag uit Cát Bà, Vietnam van Nick & Anouk - WaarBenJij.nu "Lucky Island'' - Reisverslag uit Cát Bà, Vietnam van Nick & Anouk - WaarBenJij.nu

"Lucky Island''

Door: Nick & Anouk

Blijf op de hoogte en volg Nick & Anouk

01 Mei 2012 | Vietnam, Cát Bà

Weer een berichtje vanuit het verre oosten!

Het is ons gelukt de reis te maken naar Cat Ba Island. Om 10 uur kwamen we aan op het busstation van Hanoi. De bus zou vertrekken om 11.20 uur, echter hadden ze al genoeg kaartjes verkocht en vertrok de bus al om 10.50 uur! We hebben ongeveer 2 uur in de bus gezeten naar Haiphong City. Hier werden we weer gedropt voor drie kwartier. Vervolgens werden we opgepikt door een andere bus die ons naar de haven bracht. Hier zijn we op een speedboat naar Cat Ba Island vertrokken. Op Cat Ba aangekomen moesten we weer de bus in omdat Cat Ba City aan de andere kant van het eiland ligt.

Toen we de stad binnenreden keken we elkaar verbaasd aan: Het was niet bepaald wat we hadden verwacht. Omdat de Vietnamezen "Onafhankelijkheidsdag'' vieren, waren er ruim 500.000 Vietnamese toeristen op de been in Cat Ba City. Het gevolg hiervan was dat werkelijk alle hotels propvol zaten. Althans er waren nog wel kamers, of ze waren beschikbaar tegen duizelingwekkende prijzen of ze hielden kamers achter voor Vietnamezen. Eigen volk eerst!

Het vervelendste hiervan was dat we in de hitte met onze backpacks op door sommige hoteleigenaren werden uitgelachen. Er zijn wat Nederlandse scheldwoorden hierbij gevallen. Uiteindelijk ging Anouk achter een computer zitten, in de hoop daar nog wat te vinden. Nick ging de stad in om een slaapplek te zoeken. Uiteindelijk heeft Nick een slaapplek weten te regelen bij een local. We mochten op zijn bed slapen. De beste man die ons voorzag van een slaapplek heet: Mr. Binh. 's Avonds zijn we wat gaan eten bij Noble House, waar we daarna nog lekker een potje pool hebben gespeeld. Rond 22 uur zijn we met een paar biertjes vertrokken naar het huis van Mr. Binh. Onder de sterrenhemel, op het dak van zijn huis, hebben we samen geproost op weer een nieuw avontuur.

Toen we wakker werden was Mr Binh al weg. Zijn vader Mr. Nhi, heeft ons bijna de hele ochtend vermaakt met zijn verhalen en foto's over zijn Nederlandse liefde en verhalen over de Vietnamoorlog: ''Bye Bye USA''. Daarna hebben we een hotelkamer kunnen regelen tegen een redelijke goede prijs voor deze dagen. Omdat we eigenlijk naar Cat Ba kwamen voor onze welverdiende rust na bijna een maand reizen, besloten we gelijk naar het strand te gaan. Er zijn hier 3 stranden, waarvan we er 2 bezocht hebben. Cat Ba is niet echt ons 'lucky' island want Nick is hier gebeten door een kwal. Dit kon de pret niet drukken, uiteindelijk hebben we ons eerste welverdiende stranddagje gehad! Om de middag goed af te sluiten besloten we onszelf te trakteren op een koud biertje en een ijsje bij het strand!In de avond zijn we nog teruggegaan naar Mr Binh om hem te bedanken voor zijn gastvrijheid. Samen met hem hebben we nog een biertje gedronken en gekletst.

Vandaag zouden we een boottrip gaan maken door Halong Bay. We hadden jullie al verteld dat dit niet een eiland is wat ons geluk brengt. De kapitein was ziek dus ging de boottrip niet door. Ook alle andere boten zaten helemaal vol! Als het goed is gaan we dan morgen een boottrip maken door Halong Bay en naar Monkey Island. Ten slotte zullen we door de baaien nog gaan kajakken en grotten bezoeken.

Er zijn ook weer nieuwe foto's te bewonderen op de site! Voor zowel deze als de vorige blog!

Liefs en een dikke kus van ons!

• 01 Mei 2012 - 10:18

Hilda En Gijs:

Lieverds, Cat Ba mag dan niet jullie lucky island zijn, het heeft wel een prachtverhaal opgeleverd én een bijzondere ontmoeting. Overal in de wereld zijn gelukkig ook fijne mensen, je moet ze net tegenkomen. De gastvrijheid van vader Nhi en zoon Binh is hartverwarmend. Leuke kinderen ook. En Nick, wie kan zeggen dat hij door een Vietnamese kwal is gebeten... Geniet van de wonderschone omgeving daar en proost nog maar eens onder de sterrenhemel op jullie expeditie. Liefs van ons

• 01 Mei 2012 - 11:57

Jessie & Erik:

Hey lieve Nick en Anouk!

Suuuuuuuuper leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien! Het klinkt allemaal erg avontuurlijk, haha ;)
    Het is fijn om te merken dat jullie genieten van de reis en al zoveel mooie momenten hebben ervaren, ook al gaat het soms niet helemaal zoals jullie je hadden voorgesteld. Dat zijn tenslotte ook ervaringen toch? :D
    We zijn benieuwd naar jullie volgende verhaal!
    Veel liefs, Jessie & Erik :)

• 01 Mei 2012 - 13:03

Rien En Anja:

Hoi Nick en Anouk,we genieten met jullie mee van de mooie verhalen en foto's.Goed ingeburgerd mooi bij baantje. Wat een lieve mensen zomaar een romantisch bed voor jullie beschikbaar gesteld. En een ervaring rijker. Ja en die kwal echt een gevalletje van Nick-pech. Maar goed, geniet van alle mooie dingen om je heen. Veel liefs en plezier xxx Rien Anja en Kris

• 04 Mei 2012 - 08:30

Vera:

Hi Nick en Anouk,

Wat heerlijk om jullie avonturen te lezen en de leuke foto's te zien! Het ziet er echt geweldig uit allemaal! Houden jullie de do's en don'ts van Maleisie even bij? Daar ga ik namelijk eind augustus heen (maakt sprongetje in de lucht :-))! Dat duurt nog wel even, maar kijk er wel naar uit gezien het hier koud en bewolkt is en nog lang geen lente laat staan zomer. Hopelijk is Monkey Island wel jullie lucky island! Geniet ervan en ik blijf jullie blogs volgen!

Liefs Veer

• 05 Mei 2012 - 13:03

Charlotte:

Hoi Anouk en Nick,
    Zojuist met veel plezier jullie laatste reisverslagen gelezen: weer mooie avonturen en mensen ontmoet. Wat betreft dat lucky island: tja, zo zie je maar weer, niet alles is zoals het lijkt. Maar goed, dan zou het ook saai worden toch? Gelukkig ben je weer beter Anouk. Uit de verhalen merk ik op dat jij nog steeds kippie-gezond bent Nick, dat scheelt weer:-), alhoewel, een beetje van een kwal is natuurlijk ook niet zo geweldig, die schrok natuurlijk van die blanke voeten, ha, ha.
    Wij zijn zojuist terug van 5 dagen, schrik niet, Zuid-Duitsland. Klinkt komisch als je de namen van jullie oorden leest en weet hoeveel kilometers ver weg jullie zijn, maar goed, ook daar was het schitterend. Door de zomerse temperaturen stond de hele natuur al prachtig in bloei: seringen, prunussen, fruitbomen, etc. Wij hebben er lekker gerelaxed, gewandeld en nieuwe energie opgedaan.
    Geniet lekker verder van alle nog voor jullie liggende avonturen, de mensen, de natuur en de temperatuur. Wat het laatste betreft missen jullie niets hoor: hier in Limburg is het nat, winderig en maar 9 graden!!! :-( kusje, take care en tot de volgende keer, doei!

• 22 Mei 2012 - 21:24

Marielle:

Wauw!! Wat super stoer dat jullie bij iemand thuis hebben geslapen en locals hebben ontmoet! Jullie maken echt van alles mee! Super vet! Helaas ook mindere dingen zoals het niet lekker voelen, kwallen en drukte, maar volgens mij drukt dat de pret niet bij jullie! haha weer een paar verhaaltjes verder :) Ik loop echt achter, maar ik probeer gewoon zo nu en dan weer eens wat te lezen. Heel leuk dat jullie het zo bij houden! Heel leuk om te lezen allemaal! :)