Moskou en The Hills - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Nick & Anouk - WaarBenJij.nu Moskou en The Hills - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Nick & Anouk - WaarBenJij.nu

Moskou en The Hills

Door: Nick & Anouk

Blijf op de hoogte en volg Nick & Anouk

22 Mei 2012 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Na Hoi An was het tijd voor 'the beachcapital' van Vietnam: Nha Trang. Na een busrit van elf uur werden onze vooroordelen over deze stad meteen bevestigd. Nha Trang is de afgelopen jaren een paradijs voor Russen geworden. Voor onze Oostblok-vrienden dus een Moskou aan zee. Alle borden waren niet in het Vietnamees of in het Engels maar in het Russisch.

Oke niet te snel oordelen, we geven de stad een eerlijke kans. Het ligt immers prachtig aan een kilometers lang strand. Met die gedachte gingen we op zoek naar een hotel.

Een hotel vinden ging vlot, het tweede hotel zag er goed uit en we hadden vanuit onze kamer uitzicht op zee. Nadat we hadden ontbeten zijn we via het strand de stad ingewandeld. Wat gedronken, gegeten en weliswaar moeten betalen voor het glas drinken wat Anouk per ongeluk omstootte!

Nu was het tijd voor Anouk om naar de kapper te gaan (ja Fabian, ook ik heb de moed verzameld) voor een veilige 'alleen de puntjes eraf'. Aangezien dit goed uitpakte en we de smaak te pakken hadden, gingen we op zoek naar een beautysalon. Nick koos voor een hotstone-massage terwijl Anouk lekker haar nagels liet doen. Geloof ons, vooral na die lange ritten in een slaapbus is dat een verdiende beloning. Toen we soepel, ontspannen en met mooi gekleurde nagels (geen zorgen, dat laatste geldt alleen voor Anouk) naar buiten stapte regende het. Toch besloten we de middag af te sluiten met een duik in de zee!

's Avonds hebben we bij een echte Italiaan heel lekker gegeten om daarna nog even met cocktailtjes te proosten op de good life. Aangezien er niet veel meer dan al het bovenstaande te doen is in Nha Trang besloten we dat de volgende dag een relaxte stranddag zou worden. Dit was een hele vervelende dag wat we hoefde helemaal niets te doen. Alleen maar liggen, chillen en genieten. Ook wel een keer lekker!

Na een dagje luieren zijn we vrijdag weer op de bus gestapt. Vijf uur later kwamen we aan in Mui Ne. Oke de start was hier niet ideaal, ruim 1,5 uur met de backpacks in de volle zon lopen om een slaapplaats te vinden. Maar gelukkig is dit allemaal ruimschoots goedgemaakt! Een jongen op de scooter kon ons wel naar iets moois en betaalbaars brengen. Zo gezegd, zo gedaan.

Een stukje de heuvel op lag 'Mui Ne Hills'. Kleinschalig, prachtig gebouwd, zwembad en een lounge terras met uitzicht op zee en de heuvels. De enige kamer die nog vrij was bleek een suite die we tegen de prijs van een normale kamer kregen. (Nederlandse onderhandelingsskills). De eigenaar is een Belg die het goed voor elkaar heeft. Hij woont op een droomlocatie die zo uit de MTV-serie The Hills lijkt te komen. En zijn guesthouse is dit jaar als beste keus betiteld op Tripadvisor. Wij zaten dus gebakken!

Na een heerlijke lunch begaven we ons naar het zwembad en kletste we wat met de jongens die daar wonen/werken: De Belg met zijn Vietnamese vriend, een Pool en een Australier. Zij konden ons precies vertellen waar we in Mui Ne wel en niet heen moesten. Deze tips opvolgend eindigde we die avond in een beachclub waar we de Belg en de Vietnamees troffen. Een leuk avondje stappen en om half 3 in bed.

Zaterdag eindelijk weer een keer lang uitgeslapen en ontbeten met uitzicht op zee. Voor vandaag hebben we een scooter gehuurd om de omgeving te verkennen. De eerste stop was de 'fairy stream', een ondiep riviertje waar je doorheen kan wandelen tot aan een kleine waterval. Prachtig! Rondom Mui Ne bevinden zich rode- en witte zandduinen, die bij de 'fairy streams' als het ware samenkomen.

Na een eindje rijden langs de kustlijn kwamen we uit bij de rode zandduinen. Een soort roodoranje Sahara die zich ideaal leent om even weer kind te zijn. We huurde een soort plastic matje en klommen de zandduinen in. Bovenop de duinen stonden Vietnamezen die vervolgens gillend de duinen af gleden. Het vereiste enige techniek, maar al snel gleden wij ook de ene naar de andere duin af! Na een dik uur van glijden, rennen, rollen en ratslagen zagen we hoe de zon onderging achter de duinen. Wow! Moe van deze actieve dag doken we vroeg ons bed in, morgen vroeg op voor de witte zandduinen.

Zondagochtend zaten we al voor 8 uur op de scooter zodat we voor het heetst van de dag weer terug zouden zijn. Na een kilometer of 40 kwamen we aan bij de duinen en parkeerde we de scooter. Tussen de duinen bevinden zich twee meren. In het water drijven honderden roze Lotusbloemen. Dit samen met de duinen van stralend wit zand zorgde voor prachtige plaatjes! Vandaag kozen we voor iets heftigers dan plastic-matjes: een quad! Heerlijk crossen door het zand! Ondanks dat we af en toe vast kwamen te zitten in het zachte zand, was een toffe ervaring!

De rest van de middag hebben we heerlijk bij het zwembad doorgebracht. Onze laatste dag in Mui Ne was absoluut geslaagd.

Maandag zijn we vertrokken naar Saigon, het tegenwoordige Ho Chi Minh City (HCMC). Hier zijn we goed aangekomen. Maar.... meer hierover in de volgende aflevering!

Liefs Nick & Anouk

• 22 Mei 2012 - 11:27

Hilda En Gijs:

Mooi verhaal, lieve avonturiers. We hebben net de foto's van jullie gedownload, wat een prachtige omgeving! De duinen zijn onderdaad bizar, alsof ze met rode en gele verfpoeder zijn aangelengd. We kunnen ons voorstellen dat het ideaal is om op die plek vakantie te houden, lekker temperatuurtje, verlaten stranden, mooie zonsondergangen. Afscheid nemen is dan even slikken, maar er zal voor jullie nog meer moois achter de horizon wachten. Jeetje, jullie zijn al zolang weg, maar hebben ook nog zoveel weken te gaan. Geniet! Een warme groet uit - heerlijk - zomers Nederland. Liefs van ons

• 22 Mei 2012 - 21:47

Marrr Weer;):

1 woord: WAUW! en meerdere woorden: Wat fantastisch mooie foto's! en verder: geen woorden voor.
    Haha jeetje wat genieten zeg. Besef dit wel even goed he! :) Liefs

• 22 Mei 2012 - 21:52

Rien En Anja:

Hoi Nick en Anouk,wat een leventje hebben jullie daar , schoonheidsbehandelingen, lekker op het mooie strand genieten, rondtoeren in een prachtige omgeving. Die zandduinen zijn een lust voor het oog. En inderdaad vrijheid blijheid. Eindelijk hebben wij hier in Nederland ook onze eerste warme zomerdag, maar het duurt nog een tijdje voordat we ook een bruin kleurtje hebben zoals jullie.
    Anouk dat hoedje staat je beeldig. geniet van dit avontuur en op die nog op jullie pad komen.
    Levensgenieters. dikke kus en groetjes Rien Anja en Kris

• 23 Mei 2012 - 19:58

Joyce:

Leuk om weer een levensteken van jullie te ontvangen! Wat een leuke verhalen en foto's!
    Geniet ervan!

Groetjes uit Oss City

• 27 Mei 2012 - 17:55

Marga En Pierre:

Lieve genieters,
    Prachtige foto's, mooie verhalen, dank jullie wel dat we dit op deze manier kunnen delen.
    Geniet van deze prachtige wereld en vooral de lieve aardige mensen. Geniet van de eenvoud, de manier waarop werken, leven, lachen,genieten, zo simpel lijkt.
    Geen kredietcrisis, stress, banenverlies.............overleven iedere dag opnieuw, de natuurschatten hun kruidenier.
    Hier eindelijk voor heel Nederland zomer.........ook dat is opnieuw genieten, buiten zijn.
    Wij gaan jullie missen met opa zijn feest, toch zijn jullie erbij, dankzij jullie mooi verslag.
    Geniet samen van jullie droom, iedere dag elkaar even knijpen.......het is echt!!
    Super hoe jullie dit beleven en met ons delen.
    Liefs Marga en Pierre

• 24 Juni 2012 - 19:30

Willem:

Pff weer veel te lang geleden verhalen gelezen en foto's bekeken, dus vnvd maar weer is er voor gaan zitten! En het begint goed: wat een vette foto's bij dit verslag! Ht is hier klote weer en ik moet nog 3 weken werken dus ben weer erg jaloers.. Maarja ht is jullie gegund;) Ciaoo