We love Vietnam
Door: Nick & Anouk
Blijf op de hoogte en volg Nick & Anouk
28 Mei 2012 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Het was al donker maar we vonden gelukkig snel een slaapplek! 's Avonds hebben we nog wat gegeten, een blokje om gelopen om de stad te verkennen en gekletst in het park met een locale student die zijn Engels wou bijspijkeren.
De volgende dag zijn we naar het Independance Palace gegaan. Het voormalige hoofdkwartier van de regering van Zuid-Vietnam. Op 30 april is het leger met tanks door de hekken van het paleis gekomen en werd de 'bevrijding' van Vietnam een feit!
In dit paleis hebben we onder andere het helikopterplatform gezien en zijn we in de ondergrondse bunker geweest vanwaar het Zuid-Vietnamese leger werd aangestuurd en de regering bescherming zocht tegen de bommen!
Daarna zijn we naar de mini Notre Dame geweest die hier staat vanwege de Franse koloniale tijd.
Woensdag was weer een dagje wat in het teken stond van de oorlog tegen de USA! In de ochtend hebben we op 70 kilometer van Saigon de Cu Chi Tunnels de bezocht. De Vietcong en de communisten hadden hier een tunnelcomplex van ruim 200 kilometer lang met drie verdiepingen de diepte van de tunnels varieerde van 3 tot 10 meter. De mensen woonden onder de grond om zich te beschermen tegen de bommen van de USA en om de vijand te verassen. Onder de grond waren er ziekenhuisjes, keukentjes, woonkamers en slaapkamers! Ook de wapens en munitie werden hier opgeslagen. De guerilla's konden onder de grond zelfs helemaal tot aan Saigon kruipen!
Hier zijn we zelf 100 meter door de bloedhete en nauwe tunnels gekropen en hebben we met het legendarische wapen de AK-47 geschoten!
De middag hebben we in het oorlogsmuseum van Saigon doorgebracht! Het is vooral vanuit één kant van het verhaal belicht, maar wat hebben de Amerikanen verschrikkelijke dingen gedaan tijdens deze smerige oorlog!
's Avonds hebben we voor de laatste keer Vietnamees gegeten bij een straatrestaurant! Op het tafeltje naast ons een Nederlands stel waar we de hele avond mee hebben gekletst.
De volgende dag hebben we afscheid genomen van de 15 kakkerlakken in onze badkamer en van Vietnam. We hebben 4 weken gereisd in dit prachtige land. We zijn ervan gaan houden!
Bye bye Vietnam, you were awesome!!!! See you again!
28 Mei 2012 - 15:27
Hilda En Gijs:
Lieve rugzakreizigers, bijzonder om een geschiedenis te ervaren die nog zo jong is, de kruitdampen zijn a.h.w. nog maar net opgetrokken. De beelden van verwoesting en paniek staan ons nog helder voor de geest en nu lopen jullie daar rond als avonturiers en heb je niets te vrezen.
Het contrast is ook zo groot: de prachtige natuur en de vriendelijke mensen en dan zoveel dood en verderf. Als je dit soort verhalen hoort besef je hoe gelukkig je mag zijn wanneer je kunt leven in vrede.
Jullie zijn inmiddels in Cambodja en via skype en mail bereiken ons weer enthousiaste verhalen. Wat een waardevolle reis is dit!
Liefs van ons uit zonnig Nederland waar het aarzelend Oranje begint te kleuren. Nu alleen nog wat beter voetballen... -
28 Mei 2012 - 17:42
Jeanne:
Hey Anouk en Nick,
Wat leuk die verhalen van Vietnam. Zeker dat laatste gedeelte wat wij ook hebben gedaan. In een woord geweldig en wat een lieve mensen die Vietnamezen he.
Op naar het volgende reisverslag, we kijken er al naar uit. Nog heel veel genieten en en heel veel reisplezier.
Rien en Jeanne -
28 Mei 2012 - 21:56
Rien En Anja:
Hoi Nick en Anouk, een beleving vol tegenstrijdig heden, het heeft jullie ook geraakt, daardoor heb je steeds meer waardering voor alles wat het leven jullie te bieden heeft. Die kakkerlakken dat doet je dan niets meer. Maar als we jullie zien via skype zien we dat het jullie goed gaat en genieten van de vele ervaringen. In Cambodja wacht het volgende avontuur.We zijn nieuwsgierig naar die verhalen en foto's. liefs xxx Rien Anja en Kris -
03 Juni 2012 - 16:27
Bady En Casey :
Hoi Nick en Anouk
Wat leuk om al die mooie foto's te zien Casey en ik hebben ze net bekeken .
Jullie zitten al weer op de helft van jullie reis .
Wat bijzonder om te kijken en lezen wat jullie allemaal mee maken
We wensen jullie nog heel veel plezier
Groetjes uit het regenachtige Oss :-(