Bangkok, we're back! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Nick & Anouk - WaarBenJij.nu Bangkok, we're back! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Nick & Anouk - WaarBenJij.nu

Bangkok, we're back!

Door: Nick & Anouk

Blijf op de hoogte en volg Nick & Anouk

06 Juni 2012 | Thailand, Bangkok

De stad waar het allemaal begon. Twee maanden later. Dezelfde stad, maar toch ook anders. Dezelfde twee mensen, maar toch ook weer niet. Zoals een hier veelgebruikt Aziatisch gezegde luidt: Same same, but different!

We herinneren het nog als de dag van gister. Wij, twee bleue backpackers, niet wetende waar we aan waren begonnen, wat ons te wachten zou staan. Hoe zelfverzekerd we ons ook voelde toen we vertrokken, zo verloren voelde we ons soms tijdens de allereerste dagen. Waar begin je, of beter gezegd hoe begin je zo'n reis?

Nu, 'slechts' twee maanden later, zijn we veranderd. Lopen we rond in deze bizarre wereldstad alsof we het als onze broekzak kennen. We zijn inmiddels bekend geraakt met de gang van zaken. Kennen de veelvoorkomende oplichtingspraktijken van Bangkok en weten zodoende wat te geloven en wat niet. Al blijft dat laatste moeilijk, want elke Thai heeft een glimlach van oor tot oor en doet alsof hij het beste met je voor heeft.

We houden van Bangkok en zijn er heilig van overtuigd dat er echt géén stad is zoals Bangkok. Uniek door de sfeer, het leven wat 24 uur per dag doorgaat, de chaos, de veelzijdigheid. Uniek door het ontbreken van een centrum. Een stad waarin je zo gemakkelijk verdwaalt en die eindeloos door lijkt te gaan.

Toch hadden we ditmaal wel een beetje valse 'start'. De eerste nacht werd Nick gegrepen door koorts die zeker twee dagen bleef aanhouden. Mede door zijn wilskracht en door het kraampje met vers fruit om de hoek knapte hij de derde dag op. Gelukkig maar, want we hadden ons zo verheugd op het weerzien van onze Nederlandse vrienden Richard en Alike, die we in Laos hebben ontmoet!

Dankzij de perfecte timing van Nick om beter te worden, hebben we zondag met z'n viertjes herinneringen opgehaald van Laos. Onze paden zijn daarna een aantal weken gescheiden geweest, dus waren er ook een hoop nieuwe dingen te vertellen! Na een gezellige dag hebben we afscheid genomen en ze uitgezwaaid toen ze naar het vliegveld vertrokken. Waar wij op de helft zitten, zat voor hun na 9 maanden de reis erop.

Maandag hebben we het nog rustig aangedaan en hebben we gekeken naar de mogelijkheden om naar het eiland Ko Tao te reizen. Het klinkt misschien gek, er zijn ontelbaar veel reisbureaus hier en toch hebben we er lang over gedaan om te boeken. Je moet hier enorm op je hoede zijn om niet te worden opgelicht! De goedkoopste en meest betrouwbare oplossing bleek zelf naar het treinstation gaan om een kaartje te kopen. Zo gezegd, zo gedaan!

Nu is het inmiddels dinsdagavond, 5 juni, en zitten we in de trein. Het afscheid nemen van de drukte in Bangkok was niet zo moeilijk. Hoeveel we ook van deze stad houden, na een paar dagen moet je echt even weg uit de chaos. En daarnaast kunnen we niet wachten tot we voet aan wal zetten op Ko Tao. Een paradijs voor duikers en snorkelaars.

Maar eerst nog 14 uur trein-bus-boot doorstaan...*

* Inmiddels zijn we goed aangekomen op Koh Tao en hebben we een bungalowtje vlakbij het strand gevonden!

• 06 Juni 2012 - 09:54

Jessica:

Wat een heerlijk gevoel is dat ja: vrij voelen in een stad die sommige mensen afschrikt. Dan moet je toch zeker een keer naar Kathmandu. Of Dehli. Ook gaaf!

• 06 Juni 2012 - 10:19

Hilda En Gijs:

...een bungalow aan het strand, toe maar... Dat moet heerlijk zijn na busy Bangkok en zo'n lange reis. Bijkomen in weer zo'n paradijsje op aarde.
    We weten dat Nick inmiddels helemaal de oude is want we zagen jullie afgelopen weekend beiden in beeld. Wat is skype toch een mooie uitvinding. Zo waren jullie 'live' aanwezig op ons familiefeest. Ieder was in de gelegenheid om iets tegen jullie te zeggen. We konden de gebakjes en prosecco nog net niet doorgeven. Vooral voor jarige opa (90!) en oma was dit natuurlijk een werelds cadeau: rechtstreekse felicitaties vanuit Thailand in beeld en geluid.
    Mooi om te lezen hoe ervaren jullie inmiddels zijn als rugzakreizigers, vol zelfvertrouwen, niet bang voor onzekerheden achter de horizon, voor de volgende onbekende halte. Zo'n avontuurlijke reis is de beste manier om het leven en jezelf te leren kennen. Gelukkig hebben jullie nog enkele weken te gaan. Geniet van elke dag!!! Veel liefs

• 06 Juni 2012 - 12:21

Rien En Anja:

Hoi Nick en Anouk, de ervaren reizigers, fijn dat je weer bent opgeknapt Nick ( mede dankzij Anouk) zodat jullie je Nederlandse vrienden nog konden uitzwaaien. Je zag er zondag weer goed uit (skype) jij ook Anouk. Nu kan het duik avontuur beginnen, en een bungalow op het strand wat een luxe.
    Veel plezier en geniet. Groetjes vanuit het koude kikkerland bij de kachel. Dikke kus Rien Anja en Kris

• 07 Juni 2012 - 07:22

Mieke:

Hey Nick en Anouk, nogmaals hartelijk dank voor de mooie Cambodjaanse felicitatie. Ik heb een prachtige dag gehad en toen was het hier ook heel mooi weer, want we hebben tot 4 uur 's nachts buiten gezeten. Wat hebben jullie al veel meegemaakt, ook heftige dingen die je niet zo maar van je af kunt zetten. Ik begrijp steeds beter waarom mensen die een wereldreis hebben gemaakt makkelijker aan een baan komen, want ze hebben inderdaad veel meer levenservaring. Maar aan een baan moeten jullie nu nog niet denken omdat de reis nog lang niet voorbij is en jullie nog veel mensen gaan ontmoeten met ieder hun eigen gewoontes en verhalen.
    Nog veel reisplezier. Groetjes Mieke XXXX

• 10 Juni 2012 - 12:18

Klaas-Jan Aka Fabian:

Hee jongelui
    Mooi om te zien wat een paar maanden al kunnen doen met jezelf! Jullie heb vast ook het nederlands elftal kunnen bekijken met een wederom geweldige..... van Persie? Maar goed even de frustraties ten spijt. Wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt en wat gaaf om weer een mooi verhaal te lezen! Geniet lekker van de luxe en stuur maar een hoop van die mooie fotos op facebook. Want van het weer hiero wordt je nou niet echt vrolijk! Geniet ervan en heel veel plezier nog!

groetjes fabian

• 12 Juni 2012 - 08:57

Hans En Bea:

Hoi Nick en Anouk,
    Zat net jullie foto's te bekijken en zie wel dat het goed gaat met jullie,het is daar prachtig zo te zien en volgens mij heeft dat land zowel alles,fijn dat jullie het goed maken en geniet er maar van want jullie zijn alweer op de helft ,voor het weer zou ik maar daar blijven want hier schiet het niet veel op met de zon,groeten en nog veel reisplezier.
    Groet vanuit Geffen