Don't worry about a thing!
Door: Nick & Anouk
Blijf op de hoogte en volg Nick & Anouk
12 Juli 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur
Smiled with the rising sun,
Three little birds
Pitch by my doorstep
Singing sweets songs
Of melodies pure and true,
Saying, this is my message to you
Don't worry about a thing,
Cause every little thing, is gonna be allright!
Dit was een beetje het gevoel waarmee we de 5 ochtenden op Tioman Island opstonden!
28 juli vertrokken we vanuit Singapore met de bus terug naar Maleisië. Zoals in het vorige verslag stond beschreven waren we om 6 uur al aan het ontbijt. De mensen van het hostel wisten niet goed hoe we naar Tioman moesten komen. Dus zijn we zelf naar een busstation gegaan waar de enige bus richting Tioman al om half 6 was vertrokken. We besloten om alleen een bus te pakken om de grens weer over te gaan en in Maleisië een kaartje te kopen richting Tioman. Het ging erg makkelijk met de visa en om 10 uur zaten we in de bus naar Mersing (de plek waar de ferry richting Tioman vertrekt).
Uiteindelijk goed aangekomen en om 1 uur de boot naar Tioman gepakt! De boottocht duurde 3 uur deze tijd hebben we opgevuld met een filmpje kijken en kletsen met Finnen die net de opnames van de hun versie van Expeditie Robinson, op het nabij gelegen Pulau Besar, erop hadden zitten!
Op het eiland zijn er geen wegen (het eiland bestaat volledig uit jungle) en dus stopte de boot bij verschillende dorpjes waarbij je zelf mocht kiezen waar je uit wou stappen. Wij besloten het dorpje Salang te kiezen wat de laatste stop was van de boot!
Salang bleek een perfecte keuze! We hebben weliswaar 2 uur gezocht naar accommodatie ( niet omdat er niks was, maar omdat we niet konden kiezen), maar dan krijg je ook wat! Onze droom kwam uit: een bungalow op het strand met een hangmat op de veranda. 'Don't worry about a thing!'
Daarnaast hadden we ook nog eens een aardige Franse buurman (ja die bestaan!) waar we gezellig mee kletsen. De eerste twee dagen brachten we zodoende chillend op onze veranda en ons privéstrand door, waar we de zon in de zee zagen zakken.
Dag drie besloten we onder water door te brengen en boekte we zodoende een snorkeltrip. Een aantal uur brachten we door op en rondom Coral Island, met prachtige koralen en tropische vissen. Alle kleuren van de regenboog kwamen voorbij en als klap op de vuurpijl zwom een rifhaai onder ons door. Supergaaf! Don't worry dit was natuurlijk een vegetarische haai :)
Aangezien het snorkelen ons goed was bevallen huurde we de vierde dag twee snorkelsetjes en waande we ons weer zeemeermin en zeemeerman. Zelfs recht voor onze bungalow werden we vergezeld door de meest prachtige vissen. Vandaag werden we beloond met twee roggen en een barracuda!
De laatste dag relaxte we wat op onze veranda, lazen we een boekje op het strand en schuilde we voor een korte maar hevige tropische regenbui. Nick waande zich Robinson Crusoe en maakte een kokosnoot open met zijn zakmes.
Na vijf heerlijke, relaxte, bijzondere en mooie dagen op dit jungle eiland, was het toch weer tijd om te vertrekken. Terug naar het stadsleven van Kuala Lumpur om daarna te vliegen naar het volgende en alweer laatste avontuur: Indonesië!
12 Juli 2012 - 07:13
Mieke:
Hoi Nick en Anouk,
Wat hebben jullie het heerlijk daar, maar snorkelen en een barracuda, haai en twee roggen tegen komen lijkt me toch wel eng. De tijd gaat wel super snel voorbij. Hier wordt hard gewerkt aan het huis van Amanda en Mark-Jan. John is een goede hulp, want hij heeft nu vakantie en gaat nergens heen. Rowena en Rob zitten heerlijk op Corsica, Amanda is nu aan het whats-appen met hun.
Hier is het prachtig regen weer en jawel af en toe zelfs de zon, dus ik geniet.
Lieve groetjes, Mieke
12 Juli 2012 - 07:52
Hilda En Gijs Wander:
Lieve Nick en Anouk,
Het klinkt als een sprookje zoals jullie de dagen op Tioman Island beschrijven! En mooi dat jullie bij het snorkelen uitgerekend die vegetarische haai tegenkwamen! ;-)
Menigeen zal jaloers zijn op het zonnige strandleven, zeker nu het in Nederland maar niet echt zomeren wil. De vakanties zijn begonnen en ik denk dat velen toch maar besloten hebben een reis naar een zonnig oord te boeken.
Geniet van de resterende weken van jullie rondreis.
We zijn benieuwd naar jullie volgende reisverslag.
Hilda en Gijs -
12 Juli 2012 - 09:34
Rien En Anja:
Hoi Nick en Anouk, Bob Marly song, maar vooral voor Nick de Ajax song, is voor jullie echt van toepassing. Een prachtig strand leven lekker snorkelen, wie doet jullie wat.
De weken en dagen beginnen nu af te tellen. Geniet ervan nu het nog even kan.
Wij hebben onze vakantie maar een paar weken opgeschoven, omdat het weer triestig is.
Over jullie laatste avontuur hopen we snel weer te lezen.
Veel plezier Groetjes, Rien Anja en Kris
Don"t worry be happy
12 Juli 2012 - 10:56
Laura & Freek:
Lieve maatjes,
Wat is het bijzonder mooi om te lezen hoe jullie je tijd invullen. Wij genieten van de verhalen en zien het helemaal voor ons hoe jullie dit allemaal op z'n Nick's en Anouk's doen!
Voor ons staan de zomerfeesten op de planning.. Dat wordt voor ons wandelen door de straten van Nijmegen en de leukste feestjes opzoeken!! Helaas dit jaar zonder onze beste maatjes :( Maar wij zijn de dagen al aan het aftellen!! Dan zien we jullie weer en zullen we weer veel tijd samen doorbrengen!! Wij kijken ernaaruit.
Geniet van de laatste weken!!!
Liefs -
12 Juli 2012 - 11:15
Joyce:
JALOERS!!! Wat gaaf zeg allemaal en een paar dagen relaxen op zijn tijd hoort er natuurlijk ook bij!!
Het aftellen is inderdaad begonnen, nog drie weken GENIETEN!!
Enne stuur wat zon deze kant op....
X -
15 Juli 2012 - 10:49
Wim En Jeanine:
Hoi Nick en Anouk,
Geniet nog ff van jullie prachtig avontuur,lijkt mij wel heerlijk
om zo een prive-strandje te hebben en een te zijn met de natuur.
Tenminste voor een paar daagjes dan maar,hier zijn we al snel tevreden met ons regenachtig
Nederland,als jullie straks maar weer kunnen wennen.
Sanne zit nu in Ghana,ze gaat daar computerles geven aan de kindjes,ze is daar 7 weken
en ook dat is een avontuur.Fijn dat jullie t zo heerlijk hebben samen en geniet nog ff.
Groetjes uit Geffen ook van Patrick -
23 Juli 2012 - 12:02
Patrick En Sanne:
Hee nick en anouk,
Wat gaat de tijd toch snel en jullie komen alweer bijna terug.
Ik heb beetje al die verhalen zitten lezen en dan lijkt het me toch wel vet om dit te doen.
in eerste instantie dacht ik van 4 maanden is wel heel lang en dat zou ik niet kunnen en willen, maar als je net als jullie allemaal zo'n vette dingen meemaakt dan lijkt het met toch wel gaaf.
dit zal je je hele leven (moge die heeeel lang duren) nog bij blijven en als opaatje en omaatje nog vaak gaan vertellen.
In ieder geval nog heel veel plezier de komende tijd en alvast een goede terugreis (alleen moet je eerst nog maar eventjes genieten)
Ook de groetjes van Sanne vanuit Ghana en spreek jullie snel
Groetjes Patrick en Sanne